Ok, I confess. Ik had het niet voor Facebook. Je leest het goed “… had het niet …”. Linkedin of twitter, tot daar aan toe, maar facebook …

Ik zou me niet laten verleiden door een profiel op een dergelijk medium dat je privacy kan krenken, je diepste verlangens of ergste duivels kan blootleggen. Ik had verdorie nog liever mijn baard voor 541 dagen laten staan. Edoch …

Hoewel nog heel wat organisaties in hun interne richtlijnen of policies het gebruik van facebook op kantoor letterlijk verbieden – en terecht, want wie heeft nu iets aan een por tijdens de kantooruren – ben ik uiteindelijk toch door de knieën gegaan. Nu FB immers ook de mogelijkheid biedt om ondernemingspagina’s te creeren, kan ik als internet entrepreneur niet meer achterblijven.
Niet zozeer los opportunisme of de roep naar winst heeft me over de streep getrokken. Wel de vele vragen van klanten naar meer informatie rond het nut van de sociale media voor hun organisatie.
Eerst een schuchter profiel, enkele verzoeken geaccepteerd (hoe is het in godsnaam mogelijk dat er al zo veel verzoeken voor mij bestonden en ik nog nooit op facebook was geweest ? Nee akkoord, ik begin niet opnieuw). Zelfs nog enkele verzoeken verzonden (handig die box met vrienden die je misschien kent ! Nee akkoord, ik begin …).
De conclusie is echter snel gemaakt. FB is een marketing medium dat veel tijd en goeie ideeën vraagt. Dat neem je er niet snel even bij tussen de soep en de patatten. Vanaf heden, per 1 januari, is ons Sio team uitgebreid met de juiste persoon die zich volledig zal toeleggen op het aanbieden van concepten via Facebook en/of google+. He he, heb ik die lastige pil toch maar lekker door kunnen schuiven.