Tips die je webshop een boost geven

In een tijdperk waar zowat alles digitaal verloopt, maakt e-commerce uiteraard deel uit van het dagelijks leven. Jong, oud en alles daartussen doen aankopen online.  En ondernemers spelen daar uiteraard maar wat graag op in en starten -al dan niet naast hun lokale winkel- een verkoopkanaal via de online wereld.

Dans jij mee in deze flow of twijfel je nog? Of heb je al een webshop maar presteert deze ondermaats?  Dan geven we graag een aantal nuttige tips op maat van jouw project!

Boost je webshop

2. Maak een duidelijke en dynamische filter voor je klanten

Heeft jouw online gamma best wel wat artikels, zorg dan alleszins dat bezoekers snel en eenvoudig hun weg vinden naar het juiste artikel van hun dromen.  Een zoekfunctie op je site of shop heeft alleszins zijn nut, maar vergeet ook niet de mogelijkheden van dynamische filters aangepast aan de rubriek waar de bezoeker zich bevindt. Als je denkt dat dit enkel is weggelegd voor de grote jongens met immense budgetten, laat ons hierover dan zeker wat extra toelichting geven.

Boost je webshop

4. Online adverteren voor jouw shop

Je shop staat online ! Je besteedde aandacht aan goede rankings in zoekmotoren (of niet), dan is er toch nog die extra mogelijkheid om een extra boost te geven via online advertenties. Zowel google (via google ads) als Meta Business (Facebook, Instagram en Whatsapp) of LinkedIn bieden heel wat mogelijkheden om betalend verkeer te begeleiden naar je shop.  Zelfs Pinterest of Tiktok laten via advertentieruimte toe om jouw artikelen bij de juiste doelgroep te brengen.

Heeft dit zin ?  Hou er rekening mee dat dergelijke platformen ook voor een beperkt budget best nuttig kunnen zijn.  Alleen ... zet de advertentie-campagnes op de juiste manier op.  Alleen dan kunnen ze je een optimaal rendement op je investering geven.  En draait het daar nu niet precies om?  Kosten maken : graag... als het rendement navenant is.

Boost je webshop

Uiteraard hebben we nog veel meer tips in onze achterzak die we graag met je delen.