extensies dns icann

Hoor je het in Keulen donderen als we spreken over Top Level Domains of extensies? Panikeer niet, dan ben je zeker niet alleen. En toch kom je er dagelijks mee in aanraking. De extensie staat immers voor het laatste gedeelte in de domeinnaam van je website. In de meeste gevallen is dit de .be, .eu of .com.
En waarom besteden we hier momenteel aandacht aan?

Tot op heden is het (bijna) enkel mogelijk een domeinnaam te kopen in een land-specifieke extensie. Wil je in België zaken doen, dan is .be meest voor de hand liggend. Wil je naar Nederland uitwijken, dan is .nl zeker te overwegen. En zo kan je verder gaan naar Frankrijk (.fr), Duitsland (.de), … Vanaf eind 2013 en vooral gedurende 2014 echter komen hier meer dan 1000 nieuwe generieke extensies bij. Zo zal je bijvoorbeeld een domeinnaam kunnen registreren met achteraan .shop, .web, .vlaanderen, …
Is dit van belang voor jou? Uiteraard wel! Voor een domeinnaam, die je in het verleden absoluut had willen registreren, maar helaas niet meer vrij is, ontstaan nu nieuwe mogelijkheden. Of wil je absoluut je eigen naam veilig stellen voor anderen, dan hou je er best rekening mee om deze tijdig te pre-registreren.

Meer informatie, een lijst van alle extensies en de mogelijkheid tot pre-registratie vind je op http://www.siohosting.be/nieuws/nieuwe-tlds.Voor meer uitgebreide informatie kan u ons alleszins contacteren.