API thumbnail

Een Application Programming Interface of beter gezegd API is een manier om 2 applicaties met elkaar te laten communiceren. Stel, je laat een website maken maar je hebt bepaalde gegevens nodige van een reeds bestaande website of applicatie dan kunnen we deze ophalen aan de hand van een API.

Waarom gebruik maken van een API en wat zijn de voordelen?

Door gebruik te maken van een API zorg je ervoor dat er op een snelle manier gegevens en functionaliteiten van een andere applicatie kunnen gebruikt worden. Zo hoef je bijvoorbeeld niet alles van nul uit te bouwen maar kan je gewoonweg gebruik maken van de reeds bestaande data.

Zelf gebruik maken van een API voor jouw project?

Sinergio helpt je graag met het gebruik van een API voor jouw platform. Belangrijk is dat de API die we willen gebruiken voldoende gedocumenteerd is een goede support krijgt van de ontwikkelaars aan de andere kant.  Op die manier kunnen we kort op de bal spelen en voldoende garanties bieden voor een feilloze werking achteraf.

Voorbeelden van API

Regelmatig werken we projecten uit waar we API ’s inpassen om de website of applicatie te laten communiceren met een andere platform. Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden, maar beter nog neemt u even contact om te kijken of dit zinvol voor u kan zijn. 

 

Probo printing: aan API om te zorgen dat print opdrachten automatisch worden verwerkt zonder enige tussenkomst.

Octopus boekhouding: Communicatie tussen facturatiepakket en boekhoudpakket maakt je het leven gemakkelijker.

E recruitment: Automatisch plaatsen van nieuwe job openings op je website gebeurt zo automatisch en zonder tussenkomst van IT.

Printdeal: Een interface in de website zorgt voor het doorsturen van de printopdrachten naar de leverancier na betaling door de klant op jouw webshop.

Mollie betalingen: Voor Woocommerce webshops heeft Mollie een eigen plugin, maar regelmatig voorzien we een betaalmogelijkheid voor je website zonder dat een effectieve webshop nodig is. dan maken we gebruik van een API.

Koppeling kassasysteem met webshop.

 

Zin om met ons uw project tot leven te brengen aan de hand van een API? Neem dan contact op met ons en we kijken samen hoe wij het best uw bedrijf kunnen begeleiden.